Гујон: Србија била гађана бомбама, а Француска лажима

Француски хуманитарац Арно Гујон изјавио је у уторак увече, поводом репортаже «Српски дух отпора» у магазину «Фигаро», која је изазвала претње аутору и уреднику тог листа, али и самом Гујону, да је било време да Французи сазнају како људи живе на Косову и Метохији, а не да формирају слику из угла прошлог времена.

Арно Гујон(фото: Лола Ђорђевић)

Он је у емисији «Око» РТС изјавио да је аутор репортаже у «Фигароу» Жан Витон Бле био отворен и да није имао предрасуде према Србима.

Гујон, који је интервјуисан у тој репотражи и коме је потом прећено, навео је да је Жан Витон Блеа упознао пре десет година, када му је причао о Косову и Метохији.

«Било је време да Французи сазнају како људи живе на КиМ, а не да формирају слику из угла прошлог времена», рекао је Гујон. Он је истакао да је Србија пре 20 година била гађана бомбама, а Француска лажима.

«Обележава се 20 година мира, а занемарује погром који се за време те годишњице десио над Србима 2004. године, у којем је срушено 150 цркава и манастира. Хвала Богу што Албанци могу да живе у миру, али шта је са Србима, Горанцима, Ромима и националним мањинама. Ако нема мира за све, онда га нема ни за кога», указао је Гујон.

Ивица Дачић одликовао Арно Гујона(фото: Лола Ђорђевић)
Хуманитарац, којем је 2018. године забрањен улазак на КиМ, каже да не представља званичну Француску, али да поред званичне постоји и народна дипломатија.
«Најбољи доказ да то функционише је и да Срби имају пријатеље у Француској», истакао је Гујон.

Његова хуманитирна организација ради на приближавању народа, навео је он и оценио да између држава не постоји пријатељство, већ само интереси, али да, ипак, пријатељство између народа постоји.

«Ми смо ту да покажемо да пријатељство између Србије и Француске није ствар прошлости, већ садашњости и будућности», закључио је Гујон.

Гујон: Србија била гађана бомбама, а Француска лажима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »