Александар Антић: Значајна година за будућност рударства у Србији

 

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да је ове године повећана производња угља у ЕПС-у за 900.000 тона или за 5,1 одсто у односу на исти период лане.
Он је додао да су то подаци закључно са овим даном и изразио очекивање да ће 2019. бити година снажних успеха Електропривреде, као и да ће она бити један од кључних сегмената укупне индустријске производње.
Повећање производње угља прати и добра производња у термо сектору и ту такође имамо значајно повећање, са тиме настављамо и ово ће бити година снажних успеха Електропривреде“, рекао је Антић приликом почетка транспорта одлагача са монтажног плаца Дрмно на коп.
Он је рекао да је ова година значајна за будућност рударства у Србији и да ће је пратити снажне инвестиције.
„Ући ћемо у озбиљне набавке и покренути набавку два велика система који су кључни за отварање новог копа Радљево који треба у будућности да обезбеди дугорочно снабдевање електричном енергијом“, рекао је министар.
Он је додао да су Колубара и ТЕНТ стуб стабилности електроенергетског система Србије и захвалио рударима и запосленима у ЕПС-у на добрим резултатима.
„И ове године ЕПС ради добро, постиже значајне резултате, обезбеђује енергију и даје допринос расту БДП-а“, рекао је Антић и додао да сектор енергетике и рударства има снажну подршку председника Александра Вучића и Владе Србије да настави са озбиљним инвестицијама.

Извор: Танјуг, Курир

The post Александар Антић: Значајна година за будућност рударства у Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »