Вучић: "Дедиње 2" биће од огромног значаја за Србију, али и регион

Председник Александар Вучић изјавио је на обележавању почетка изградње Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“, да му је част што отвара радове на градњи једног велелепног здравственог објекта, који ће бити од огромног значаја за целу Србију, али и за регион.

„“Дедиње 2″ биће још један бисер у ланцу медицинских и здравствених објеката које градимо и изградили смо у последње време, на понос генерација које долазе и нас који смо у томе учествовали“, рекао је Вучић.

Изразио је уверење да ће посао бити завршен за око две године и да ће грађанима пружити боље здравствене услуге, што значи, укупно, бољи животни стандард.

Вучић је навео да ће у „Дедиње 2“ укупно бити уложено готово 43 милиона евра, што је огроман новац, и да се пројекат ради у сарадњи са Развојном банком Савета Европе.

Прво ће, каже, бити урађено нових 14.000 квадрата, а затим ће се кренути у реконструкцију постојеће клинике „Дедиње 1“, на 9.000 квадрата, а све ће бити опремљено најмодернијом опремом.

„То је велики изазов и резултат државе и то је нешто чиме треба да се поносимо“, рекао је Вучић и додао да је сигуран да ће сви постојећи проблеми бити решени, јер држава никоме не дугује ништа.

Вучић је навео и да ће „Дедиње 2“, по завршетку градње, имати комплетну амбулантну службу, коронарну јединицу са 8 постеља, више од 100 нових постеља од којих 24 за интензивну негу, четири нове кардиохируршке сале…

Листе чекања, приметио је, и даље постоје, али су знатно мање и неће их бити у будућности, те изразио уверење да ће збрињавање акутних инфаркта бити на највишем светском нивоу након изградње нове болнице.

Председник је захвалио свима који примећују да се ствари у српском здравству мењају и да је изграђено или се гради све што није урађено у последњих 40… 50 година – од КЦ Ниш, КСЦ у Београду, до изградње најмодернијег Клиничког центра у Војводини и у Крагујевцу, уз обнову бројних болница, домова здравља и других објеката, као и уз куповину најмодерније опреме.

Председник је, међутим, упозорио још једном да ће земља имати све мање становника, као и сви у региону, па ће једина могућност бити да се добро ради, како би се привукли сви из региона да дођу код нас.

„И зато ваш Институт мора да буде најбољи, ако желите да имате пацијенте. Данас је гужва, али за три-четири године је неће бити. Биће је само ако други људи из региона буду желели да дођу. Само ако будете имали најбоље лекаре, медицинске сестре, да људи буду сигурни у ваше руке и знање“, поручио је председник и пожелео успех у даљем раду свима запосленима у Институту Дедиње.

 

Нова запошљавања и веће плате у здравству

Вучић je најавио веће запошљавање здравствених радника и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године.

„Хоћемо да имате задовoљне медицинске сестре и лекаре, као и да имате још сестара и лекара. Хоћемо да обезбедимо веће плате и имаћете ове године веће плате. И то ћемо да обезбедимо“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће држава то обезбедити не само што су сада људи на власти бољи, већ зато што то може.

Навео је да су и други хтели да граде болнице и клиничке центре, али нису могли, јер нису имали уређене јавне финансије.

 

Они играли у Бостон гардену или тада лети није било вруће?

Вучић је најавио да ће већ колико сутра или наредних дана почети обнова хале Пионир, и поручује да ће бити урађено све оно што опозиција, која сада само критикује, није могла да уради када је била на власти.

Како је рекао, када буде обновљена хала више неће прокишњавати, нити ће бити врућина у хали, пошто је власт изгледа крива и за то, јер „изгледа да раније није била врућина лети, него је било хладно“.

„Пошто су играли, изгледа, у Бостон гардену и Медисон сквер гардену… Али, људи виде ко гради и како се плате и пензије повећавају. У лажи су кратке ноге и то се увек врати онима који мисле да лажима мисле да стекну неки политички поен“, поручио је Вучић.

Председник је тако говорио на питање новинара да ли после јучерашњег удара грома у халу Пионир, после чега је кров почео да прокишњава, очекује да ће и за то опозиција да га окривљује и бити крив и за то, као што њега и опозиција означава као кривце што је неко украо тест, па је полагање математике за малу матуру одложено, Вучић је рекао:

„Нисам чуо да су ме и за то окривили… ништа страшно“, рекао је Вучић.

Истовремено је најавио да ће хала Пионир бити обновљена, те да „већ колико сутра или прекосутра креће обнова“.

„Све што они (опозиција) нису урадили, ми ћемо да урадимо. Па, ваљда убудуће неће гром да удара. То (што раде) је најгора врста лицемерја“, нагласио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »