У сукобу са милитантима погинуо мајор индијске војске

Један официр индијске војске је погинуо, а тројица су рањена, током сукоба који је избио рано ујутру у понедељак на подручју Анантнага у индијској држави Кашмир.

© АП Фото / Цханни Ананд

Смрт официра је још један ударац индијским снагама безбедности, које су пре мање од недељу дана изгубила неколико својих припадника, када су двојица мушкараца на мотоциклима отворили ватру на њих.

Полиција у Кашмиру саопштила је да је пуцњава избила у селу Биндора, убрзо након што су снаге безбедности покренуле операцију претраживања. Двоје терориста је убијено у операцији која је трајаладо касних поподневних сати.

Полиција је саопштила да, реагујући на дојаве о присуству терориста у селу Биндро Акингаму, Специјалне оперативне групе (СОГ) из Јама и Кашмира покренуле операцију претраге у понедељак ујутро.

«Двојица милитанта су убијена, а њихова тела су пронађена. Међутим, када су снаге претраживале подручје, дошло је до пуцњаве од стране милитаната који су се још скривали, при чему је настрадао мајор војске, док су други војници повређени», кажу извори.

Медији наводе да су услуге мобилне телефоније и Интернета блокиране као предострожна мера за спречавање ширења гласина.

Ове године, најмање 117 терориста је убијено у сукобима, док је 68 безбедносних службеника изгубило животе у досадашњим операцијама. Према проценама, верује се да је 286 терориста активно у Кашмирској долини.

Кашмирски устанак почео је 1989. године, а део оних који су се залагали за независност покренуо је оружану борбу у индијском делу региона. У последњих 30 година, према проценама, 10.000 људи, укључујући милитанте, је погинуло у Кашмиру.

У сукобу са милитантима погинуо мајор индијске војске

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »