Скот: Жао ми је сваке цивилне жртве страдале у бомбардовању

Приликом свечаног отварања вртића који ће похађати педесетак предшколаца из највећег села варваринске општине Обреже, амбасадор САД у Србији Кајл Скот је поручио да му је жао сваке цивилне жртве и сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању.

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот (Фото Лола Ђорђевић)

За први сеоски вртић који је површине 350 метара квадратних Општина Варварин обезбедила је локацију и комуналне прикључке, а Европска команда војске САД инвестирала је у објекат око 250.000 долара.

Пројекат је реализовала Канцеларија за билатералне односе при Амбасади САД у Београду, кроз програм хуманитарне помоћи Владе САД, пренео је РТС.

Свечаном отварању вртића присуствовао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

„Ја сам ту данас, у ствари, први пут. Знам да ова општина носи једну тугу из историје. И тога се сећамо и данас, јер пре 20 година је био један страшан дан, једна од највећих грешака кампање 1999. године‚ када су страдали невини људи у овој општини“, рекао је Скот.

Грађанима Варварина је поручио да му је жао за сваку цивилну жртву и за сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању.

„Као што је нама жао и свих других који су страдали тог дана, те године и те деценије у овом подручју. Не можемо ми да кренемо сад натраг, тај дан се десио и морамо да идемо корак по корак напред, циглу по циглу напред, да изградимо нову будућност, нове односе, нова пријатељства“, закључио је Скот.

Скот: Жао ми је сваке цивилне жртве страдале у бомбардовању

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »