Саветница у амбасади Црне Горе у Истанбулу: Запалила бих храм СПЦ и сва говеда у њему!

Министарство спољних послова Црне Горе оградило се од ставова против Српске православне цркве које је Мирна Никчевић, прва саветница у амбасади Црне Горе у Анкари, изнела на Фејсбуку у дискусији о Тројчинданском сабору, који је 15. јуна одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, преносе црногорске „Вијести“.

Никчевићева се укључила у дискусију пријатељице, која је на Фејсбуку објавила фотографије са сабора и пријатељима пожелела мир и љубав и прво написала да је остала без текста, али да је боље што је тако, јер „не би био пријатан“. Пријатељица ју је подсетила на дане када су ишле заједно у манастир Дајбабе, на шта је уследио опширнији одговор Никчевићеве, са елементима који се могу окарактерисати као говор мржње.

„Што се тиче Дајбаба, ишла сам тамо да се зај****ам са поповима мрзним… Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних“, наводи се, поред осталог, у коментару Никчевићеве.

Саветница амбасадора Милића није одговорала на питања „Вијести“ о спорним коментарима. Редакција није добила одговор ни црногорске амбасаде у Турској, али су на говор мржње особља из дипломатског представништва државе „Вијестима“ одговорили из МИП-а.

„Ставови и коментари Мирне Никчевић, саветнице у амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима, ни на који начин не одражавају ставове овог Министарства, нити државе Црне Горе“, казали су „Вијестима“ из ресора Срђана Дармановића.

Не прецизирајући какве, најавили су и да ће предузети одређене мере због понашања Никчевићеве.

„МИП ће предузети потребне мере како бисмо спречили слично понашање дипломата и других запослених како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима наше државе, а који су у обавези да у вршењу својих послова на радном месту и ван радног места у току радног времена и ван радног времена првенствено штите интересе и углед државе Црне Горе, њених органа и институција“, навели су из тог ресора.

Саветница у амбасади Црне Горе у Истанбулу: Запалила бих храм СПЦ и сва говеда у њему!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »