Председник Албаније запретио: Извешћу војску на улице ако покушају са одржавањем избора 30. јуна

Албански председник Иљир Мета изјавио је на састанку са амбасадорима земаља-чланица ЕУ да ће у својству врховног команданта извести војску на улице ако покушају са одржавањем локалних избора 30. јуна које је одложио, преноси Бугарска национална телевизија (БНТ).

Како наводи албански лист „Шчип“, албански председник је рекао да је добио информације од страних служби да ће бити изазвани нереди на улицама градова у Албанији уколико дође до одржавање избора и да он, као шеф државе, не може то да прихвати.

Састанак који је Мета одржао са амбасадорима земаља-чланица Европске уније трајао је два сата и био је посвећен политичкој кризи у земљи, посебно његовој одлуци да одложи изборе.

Мета је данас послао писмо амбасадорима, објашњавајући разлоге о одлагању избора, додајући да „Албанци неће гласати 30. јуна“.

Он је у писму оценио поступак владајуће албанске странке Социјалистичке партије о његовом опозиву као државни удар, пренео је Танјуг.

Између осталог, Мета је обећао да ће покушати да доведе премијера албанске државе Едија Раму и лидера главне опозиционе странке Демократске партије Љуљзима Башу за преговарачки сто, како би се пронашло решење. Ако успе у томе, како се наводи, замолиће опозицију да одустане од заказаног протеста „уједињене албанске опозиције“ заказаног за 21. јун.

Спутњик

Председник Албаније запретио: Извешћу војску на улице ако покушају са одржавањем избора 30. јуна

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »