Орбан рекао Додику: Желимо сарадњу са српском, уживате озбиљан респект у Мађарској

Премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је да његова земља поштује БиХ, али да жели званичне односе и јачање сарадње са Републиком Српском.

Фото Танјуг / АП

«Ми поштујемо идентитет Републике Српске. Донећемо акциони план који ће се односити и на политичка и на економска питања, као и на сарадњу у области образовања и културе са Републиком Српском», рекао је Орбан српском члану и председавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику на почетку радног ручка уприличеном у његову част, пренела је Срна.

Орбан је нагласио да жели да што пре почне сарадња Мађарске и Републике Српске.

«Желим да почнемо ту сарадњу и из личних потреба, јер Вас, господине Додик, поштујем лично. У Мађарској уживате озбиљан респект. Ви сте човек који је спреман да се заложи за своју заједницу. Критике против Вас су признање и ништа друго. У перспективи видим много додирних тачака међу нама», истакао је Орбан.

Додик је нагласио да уважава Орбана и Мађарску са којом жели успостављање сарадње.

«Хвала Вам на разумевању. Хвала Вам на помоћи Српској заједници у Мађарској.

У свему овоме важан је и добар однос Мађарске и Србије. Желимо Мађарској, на челу са Вама, напредак у сваком погледу и радујем се нашој сарадњи», истакао је Додик.

Пре радног ручка одржан је састанак Додика и Орбана у четири ока који је трајао више од сат времена.

Испред Орбанове резиденције у Будимпешти јутрос је приређен свечани дочек у част српског члана Предсједништва БиХ. Додик и Орбан су потом у срдачном разговору прошетали двориштем резиденције.

Спутњик

Орбан рекао Додику: Желимо сарадњу са српском, уживате озбиљан респект у Мађарској

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »