Главни «московски» Американац мења Скота

Ако америчког амбасадора у Београду Кајла Скота замени заменик шефа мисије САД у Москви Ентони Ф. Годфри, Србија ће добити дипломату који према званичним подацима главно искуство није стицао у региону, пише данашња Политика, али додаје да то не значи да нема и знање.

Кајл Скот (фото : Лола Ђорђевић)

У Годфријевој званичној биографији, у којој се не наводи његово годиште, пише да има децу старости 25, 17 и 16 година и да је задужен за управљање клучним аспектима односа САД и Русије, пише Политика.

Како се наводи, он је до 2017. године имао звање министра саветника за политичка питања, а поједини га сматрају и главним у америчкој амбасади у Москви, јер су функције амбасадора Џона Хантсмана и његовог претходника Џона Тефта сведене на репрезентативне.

Годфри је радио као заменик америчког амбасадора у Јеревану од 2004. до 2007. године, а пре тога је радио у амбасадама САД у Загребу, Даблину и Минску.

Непосредно пре доласка у Москву, био је директор канцеларије за Ирак у бироу за питања Блиског истока у Стејт департменту, а у званичној биографији забележено је и да је 12 година провео у морнарици САД, где је његов последњи задатак био примена споразума о контроли наоружања САД и ШСР.

Наводи се да је у приватном сектору Годфри радио као робни менаџер у увозно-извозној фирми која је пословала с бившим Совјетским Савезом, преноси Спутњик.

Главни «московски» Американац мења Скота

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »