Геј кандидат за председника САД: Не бих био први у Белој кући

Један од кандидата на предстојећим изборима за председника САД Пит Бутиџеџ (37) не само што би могао да постане најмлађи председник у историји те земље, већ и први председник који је отворено признао да је хомосексуалац, а он сам истиче да верује да не би био први геј председник.

Он је у интервјуу за телевизијски ХБО канал, упитан о критикама да је «премлад, превише либералан и превише геј» да би био први човек државе, одговорио да ће објаснити где жели да води државу, преноси ЦБС њуз.

«Људи ће бирати особу која ће бити најбољи председник. И имали смо одличне председнике који су били млади, имали смо одличне председнике који су били либерални. Претпостављам да смо вероватно имали одличне председнике који су били геј», одговорио је Бутиџеџ.

Према његовим речима, готово је извесно да је и пре њега било геј председника, али да то нису отворено показивали и да су сви сем двојице били венчани са женама.

Према студији правног факултета у Калифорнији из 2018. године, у САД је 4,5 одсто популације ЛГБТ популација.

«Мој геј радар не ради тако добро у садашњости, а камоли ретроактивно. Али може само да се претпоставља да је то случај», рекао је Бутиџеџ.

Бутиџеџ, који је иначе градоначелник града Сауф Бенд у Индијани, декларисао се као хомосексуалац 2015. године, пре него што је други пут изабран за градоначелника.

Пит са својим супругом

Како се наводи, он је у браку са наставником у средњој школи Честеном Глезманом, који ће постати први џентлмен уколико Бутиџеџ победи на председничким изборима.

Геј кандидат за председника САД: Не бих био први у Белој кући

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »