Болтон: Америка креће у напад против хакера из Кине и других земаља

Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон изјавио је да Вашингтон креће у напад на хакере из Кине и других земаља.

Како је појаснио, Вашингтон је с тим у вези добио нова пуномоћја од председника Доналда Трампа из председничког меморандума за националну безбедност који је потписан 2018. године.

Проблем је што Кина константно спроводи сајбер-нападе против владиних и приватних мрежа са циљем да украде интелектуалну својину зарад сопствене модернизације, али и повећања војног потенцијала.

Упитан да ли је Кина престала да краде интелектуалну својину америчких компанија, Болтон је одговорио одрично, али и нагласио да је управо то један од разлога због чега је приоритет прошле године био да се председничка директива „ППД-20“ замени новим председничким меморандумом за националну безбедност „НСПМ-13“.

Медији подсећају и да је Кина у више наврата негирала да је умешана у било какве сајбер-нападе, а уједно скретала пажњу јавности да је управо Америка изводила такве нападе на територији Кине.

Спутњик

Болтон: Америка креће у напад против хакера из Кине и других земаља

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »