Берлин скептичан поводом посете Зеленског Немачкој

Тешко је поверовати да ће дијалог с председником, који је до недавно био глумац, довести до озбиљних резултата. Још је очигледније да су немачки канцелар и француски председник више заинтересовани за стагнацију сукоба у Донбасу, него за регулисање, изјавио је у коментару новинској агенцији Њуз фронт посланик странке Алтернатива за Немачку у Представничком дому Берлина Гунар Линдеман, коментиришући преговоре Владимира Зеленског са Ангелом Меркел и Емануелом Макроном.

«Разговори са старим глумцем као новим председником неће довести ни до чега», каже политичар. «Ако Зеленски жели да испуни своја предизборна обећања и крене путем смиривања Донбаса, он ће неизбежно морати да достигне нови ниво.»

Према његовим речима, проблем је што су посете Зеленског Берлину и Паризу повезане, пре свега, са жељом да се избаце нове субвенције од «европских партнера».

Истовремено, Линдеман наглашава да се ситуација променила, а немачки порески обвезници нису заинтересирани да новац из буџета троше на обезбеђење источноевропске земље која је у кризи, поготово што су претходне транше «потонуле у заборав».

«Ако се финансирају конкретни хуманитарни мировни пројекти, рационални Европљани неће се противити», истакао је посланик, додајући да је то обавезан услов за разумевање специфичних проблема у Донбасу. Нажалост, Меркелова влада не намерава ништа да схвати, жали се политичар. У ствари, Берлин штити само америчке геостратешке интересе».

У том контексту, Линдеман је Зеленском пожелио мудре одлуке у избору спољних партнера, додајући да «не можете саветовати Украјину да настави у истом духу». Он је напоменуо да становници Донбаса чекају мир, а нови председник Украјине може да га обезбедити ако не укључи погрешне људе.

Берлин скептичан поводом посете Зеленског Немачкој

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »