Америка припрема бомбардовање Ирана

Америчка администрација разматра идеју бомбардовања иранских објеката, везаних за нуклеарни програм, пише „Јерусалим пост“, позивајући се на дипломатске изворе у УН.

„Ради се о форсираном бомбардовању које ће имати један, конкретан циљ“, наводи израелски лист речи извора.

У дискусији по овом питању учествују високи војни званичници, представници Пентагона и саветници председника САД Доналда Тампа, наводи лист.

Ова одлука је била тема разговора у Белој кући и пре недавне изјаве Ирана о повећању производње уранијума, наводи се у саопштењу.

Сам председник Трамп, према писању листа, не показује ентузијазам за војно решење иранског проблема, али ипак може дати пристанак на савет државног секретара САД Мајк Помео, преноси Спутњик.

Раније је Иран саопштио да ће у наредних 10 дана пробити ограничење залиха уранијума које су одређене нуклеарним споразумом Техерана са светским силама. Он је упозорио да Иран има потребу за обогаћеним уранијум до 20 одсто, што је само корак од нивоа довољног за израду нуклеарног оружја. Иран је већ учетворостручио производњу ниско обогаћеног уранијума и рекао да ће Техеран повећати нивое обогаћивања уранијума „на основу потреба земље“.

Америка припрема бомбардовање Ирана

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »