У истом дану две невероватне вести из „Боинга“: Да ли ћете опет сести у њихов авион?

Не смирује се бура у „Боингу“ после пада два њихова авиона, у којима је погинуло 346 особа. Прво је директор компаније признао грешку, а онда је испливао извештај о њиховим даљим плановима који ће многе оставити у неверици. Питање је једноставно: Да ли је могуће да опет покушавају да уштеде на безбедности?!

Главни извршни директор „Боинга“ Денис Муленбург признао је да је та компанија направила „грешку“ у руковању проблематичним системом упозорења у кокпиту авиона „737 Макс“, пре пада два таква модела, у којима је погинуло 346 особа.

Муленбург је обећао транспарентност у раду компаније у време када она покушава да врати у ваздух „737 Макс“, који је приземљен раније ове године широм света, преноси Танјуг.

Обраћајући се у недељу новинарима у Паризу, Муленбург је рекао да комуникација „Боинга“ „није била конзистентна“, оценивши да је то неприхватљиво.

Америчка Савезна управа за цивилно ваздухопловство окривила је „Боинг“ што, више од годину дана, није обавестио регулаторе да индикатор безбедности у кокпиту Макса није радио.

Упркос овом признању, процурио је извештај према којем „Боинг“ разматра замену уобичајених физичких тестова за дигиталне симулације анализа.

Ројтерс наводи да компанија планира да смањи број часова тестирања модела „777 икс“, и да уместо њих уведе компјутеризоване симулаторе стреса, које би представила Федералној авијационој администрацији САД, која издаје сертификате о безбедности летења.

„Боинг“ се нада да ће на овај начин смањити трошкове. Према наводима Ројтерса, увелико је у току лобирање да њихов предлог буде прихваћен.

У истом дану две невероватне вести из „Боинга“: Да ли ћете опет сести у њихов авион?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »