Вучић се огласио поводом напете ситуације у Подгорици: Презрели сте моју молбу!

Председник Србије Александар Вучић поручио је да неће да улази у, како је рекао, прављење додатне зле крви и сукоба на релацији Србија — Црна Гора, након што је Подгорица усвојила предлог спорног закона којима се практично отима имовина Српске православне цркве у Црној Гори.

Александар Вучић (фото : Лола Ђорђевић)

Вучић је у дану када је СПЦ у Подгорици организовала Тројчиндански народни сабор СПЦ којим је властима Црне Горе поручила да је такав закон неприхватљив, изнео кратку поруку за званичну Подгорицу.

„Нећу да улазим у прављење додатне зле крви и сукоба на било који начин. Шта сам имао да кажем рекао кроз малу молбу, а она не само да није услишена већ је презрена од стране црногорских власти, и хвала им на томе. То је све што имам о томе да кажем“, рекао је Вучић новинарима у Зајечару.

Вучић је, наиме, претходно, рекао да би свако угрожавање имовине српске цркве у Црног Гори неминовно водило погоршању иначе добрих односа двеју земаља и да зато моли власти или већину у Црној Гори да не подрже предложени закон, који је на то усмерен.

Уследио је и одговор црногорских власти.

„Захваљујемо се председнику Вучићу на саветима. Али га подсећамо и овим поводом да је Црна Гора суверена држава која самостално креира свој законодавни оквир водећи рачуна о интересу сваког појединца и заједнице у целини“, навели су у Влади Црне Горе.

Спутњик

Вучић се огласио поводом напете ситуације у Подгорици: Презрели сте моју молбу!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »