Пријатељски сусрет Шундова и Харадинаја: Кадети тзв Војске Косова се образују и обучавају у ХВО

Начелник Генералштаба хрватских Оружаних снага, Мирко Шундов изјавио је у Приштини да Хрватска тренутно доприноси својим учешћем у снагама Кфора на тзв. Косову и мисији подршке на трансформацији Косовских безбедносних снага.

Шундов је то рекао током сусрета са премијером привремених приштинских институција, Рамушем Харадинајем, са којим је разговарао о билатералној сарадњи у области безбедности Хрватске и тзв. Косова и региона, пренела је приштинска Коха.

У саопштењу привремених приштинских институција се наводи да су билатерални односи Загреба и Приштине «активни и пријатељски».

«Тренутно се кадети Косовских безбедносних снага образују у ХВО и још један број на курсевима обуке за одбрану. Циљ ове сарадње је наставак заједничких вежби, посета и дијалога између институција две земље, као и размена информација о регионалним безбедносним питањима», наводи се у саопштењу.

Харадинај је, како се наводи, захвалио на посвећености Хрватске да подржи и допринесе институционалној изградњи војних и безбедносних структура на тзв. Косову и обећао је још већу опредељеност Приштине на унапређењу те сарадње.

 

 

Пријатељски сусрет Шундова и Харадинаја: Кадети тзв Војске Косова се образују и обучавају у ХВО

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »