Борис Џонсон започео кампању за премијерско место

Бивши британски министар спољних послова и некадашњи градоначелник Лондона Борис Џонсон је започео кампању за наследника премијерке Терезе Меј, обећавши да ће Британију извести из Европске уније 31. октобра и упозоривши своју подељену конзервативну странку да «одлагање значи пораз».

Џонсон, фаворит за будућег премијера, готово три године након што је водио званичну кампању о британском напуштању ЕУ, похвалио је снагу британске економије, обећао да ће спровести Брегзит 31. октобра и борити се против очаја који је присутан широм земље, пренео је Ројтерс.

«Након три године и два пропуштена рока, морамо да одемо из ЕУ 31. октобра. Ја не тежим исходу без договора. Не мислим да ћемо завршити тако, али једино је одговорно да се енергично и озбиљно припремимо да неће бити договора», истакао је Џонсон.

За многе, такмичење за премијера је његов губитак — он је веома популаран међу конзервативним посланицима који ће на крају изабрати наследника Мејове.

На питање да ли му се може веровати, Џонсон је рекао да може.

Упитан да ли је икада прекршио закон, говорио је о вожњи изнад ограничене брзине, док је на питање о томе да ли је узимао илегалне дроге избегао питање рекавши да мисли да највећи број људи жели да он буде фокусиран на кампању.

Танјуг

Борис Џонсон започео кампању за премијерско место

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »