Весић: Србија брани своје интересе и води српску политику

Србија први пут брани своје интересе и води српску политику, а председник Александар Вучић се бори за помирење, али не науштрб интереса Срба, изјавио је вечерас заменик градоначелника и члан Председништва СНС Горан Весић.

„Важно је што Вучић нуди помирење, суживот и да постигнемо историјски споразум са Албанцима, али не науштрб интереса Срба“, рекао је Весић.

До пре неколико година, како је додао, део међународне заједнице је од нас само очекивао да прихватимо независност, а председник Вучић је успео да наметне да морају да се поштују и уваже српски интереси.

Како истиче, Србија први пут брани своје интересе и води српску политику.

„Није лако и није популарно решавати косовско питање. Председник Вучић се ухватио у коштац са проблемом јер зна да је најгоре да оно остане нерешено“, навео је Весић.

Он је истакао да је за Србију важно да има добре односе са Сједињеним Америчким Државама као великом силом.

„Не слажемо се по питању Косова и Метохије, али то не значи да не треба да сарађујемо по другим питањима и то не значи да утицај који САД имају на КиМ неће једног дана употребити да помогну да се дође до историјског договора и помирења који покушава Вучић да предложи међународној заједници“, рекао је Весић.

Очигледно је да ће у томе, без обзира што то мора да буде договор Срба и Албанаца, морати да учествује и међународна заједница, а важно је да САД буду пријатељ Србије, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »