Српски «мигови» слетели у Бугарску

На аеродром «Граф Игнатиево» у близини бугарског града Пловдива, у току су припреме припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије за заједничко гађање циљева у ваздушном простору, које ће са колегама из Бугарске армије извести на полигону «Шабла».

Извршен је и прелет три авиона «миг 29» из Србије у Бугарску, а пилоте из састава 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде, који ће извести гађање, по слетању на аеродром «Граф Игњатиево» дочекао је технички састав и бугарске колеге, саопштило је Министарство одбране.

Међу пилотима је и мајор Горан Булајић, који је говорећи о значају предстојећег заједничког гађања истакао да је реч о ракетирању циљева у ваздушном простору изнад великих водених површина.

«На полигону ‘Шабла’ имаћемо прилику да знање које смо протеклих година стекли ту и проверимо и сагледамо на ком се нивоу налазимо», истакао је мајор Булајић.

На аеродромима «Граф Игнатиево» смештен је и део техничког састава припадника РВ и ПВО, задужен за прихват авиона по слетању на аеродром и њихову припрему за ракетирање циљева, а на аеродрому «Балчик» током гађања биће официри за навођење.

Ракетирање циљева у ваздушном простору у актваторију Црног мора пилоти 204. ваздухопловне бригаде авионима «миг 29» на полигону «Шабла» успешно су извели и 2011. године.

Српски «мигови» слетели у Бугарску

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »