Амбасадор Белорусије: Сада смо у новој етапи уједињавања с Русијом

Амбасадор Белорусије у Русији Владимир Семашко сматра да су Минск и Москва у новој етапи уједињавања у оквиру Савезне државе.

„Данас смо у новој етапи уједињавања Русије и Белорусије. Ускоро ћемо славити 20. годишњицу стварања Савезне државе — 8. децембра. Прошли смо прилично велики пут и одржали се као државе. Сумирајући резултате 20. годишњице сарадње, сада смо у принципијелној етапи у којој одлучујемо да идемо даље у оквиру Савезне државе“, рекао је Семашко у Минску приликом обележавања Дана многонационалне Русије.

Дипломата је навео да се питањима интеграције баве владе двеју земаља и амбасадори заједно са Сталним комитетом Савезне државе.

„Заједно смо јачи“, истакао је Семашко и додао да је главни циљ да народи Белорусије и Русије немају никакве проблеме и да задовоље све своје потребе.

Председник Белорусије Александар Лукашенко раније је указом именовао амбасадора Семашка за вицепремијера за питања делатности Белорусије у оквиру Савезне државе и односе с Русијом, наложивши да он буде лично одговоран за заштиту националних интереса државе.

Минск и Москва су се крајем прошле године договорили да формирају радну групу за решавање проблема и развијање интеграције.

Амбасадор Белорусије: Сада смо у новој етапи уједињавања с Русијом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »