Орлић: Власт ради и прави резултате упркос саботажама

Члан Председништва СНС Владимир Орлић изјавио је данас да је градска власт уложила много напора у претходних годину дана да испуни обећања и реализује важне пројекте, наводећи да су резултати забележени у „нељудским условима“ и константним саботажама опозиције.

Орлић је на конференцији за новинаре испред Старог Двора рекао да ту, пре свега, мисли на бившег градоначелника Драгана Ђиласа и оне који чине Савез за Србију.

„Ту мислим и на следбенике Вука Јеремића, “фашиста“ из Двери, Бастаћа за кога је тешко рећи којој политичкој групи уопште може да припада. Реч је о људима чија је једина политика да руше градилишта, да обарају саобраћајне знакове, да дрмусају ограде, да малтретирају раднике, да показује најпримитивније што човек у себи може да носи, а што није било за веровати да може да изађе на површину када је реч о јавном наступу“, рекао је Орлић.

Орлић каже да су они отворено саботирали апсолутно све што се тиче изградње Београда, а да су разлози за то познати.

Како каже, они нису показали ни мрву интересовања за Београд док су били на власти, а имали су „сва средства која су додељивали сами себи“.

„И нису учинили ништа. Памтимо штету коју су оставили за собом, која се мери милионима евра, и када је реч о реконструкцији Булевара и подземних контејнера… Сваки пројекат који су дотакли представљао је само девастацију града и већи минус у градској каси и нови дуг за грађане Београда”, подвукао је Орлић.

Према Орлићевим речима, Драган Ђилас немуштим причама о стању саобраћаја у Београду покушава да замаскира чињеницу да се такође у ‘милионима чврсте стране валуте’ мерила штета када се он о тим потребама града старао“, рекао је Орлић.

„И данас памтимо контроверзне јавне набавке и када је реч о трамвајима и када је реч о аутобусима. Тешка је љубомора, не може да се сакрије њихово разочарање чињеницом да је на мосту преко Аде овог месеца пуштена у рад пробна линија метроа“, казао је Орлић.

Додаје и да се данас комплетна подршка Ђиласу и његовом Савезу своди на „један малени шатор“ и оцењује да је то мера њихове политичке релевантности.

С друге стране, Орлић истиче да је градска власт реализовала бројне важне пројекте, међу којима су реконструкција главног градског трга, Савског трга, завршетак Прихватилишта за децу у Давидовићевој улици…

Поред пројеката који се тичу главног градског језгра, ради се, додаје Орлић, и у свим градским и приградским општинама. 

“Радило се на унапређењу инфраструктуре, на изградњи водоводне и канализационе мреже, на изградњи путева. Завршени су и велики објекти. На пример, Младеновац је добио нови објекат Техничке школе, а у истој општини се ради и на Геронтолошком центру. У Лазаревцу је завршен објекат породилишта. Након 40 година, можемо да констатујемо да овакав резултат имамо иза себе”, истакао је Орлић.

 

Извор:Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »