Јоксимовић: Србија сматра да је урађено више него што је обухваћено у Извештају ЕК

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са амбасадорима држава чланица ЕУ и шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем о последњем Извештају Европске комисије и очекивањима од наставка процеса преговора.

Министар је, испред Владе Србије, поновила оцене о Извештају ЕК о напретку, односно да се укупно констатује напредак у приступању, иако Србија сматра да је урађено више него што је обухваћено Извештајем.

Посебно је истакла, што, како наводи, до сада није довољно наглашено, да је у највећем броју поглавља констатован напредак.

Она је указала да је врло важно што су се на састанку, који је организован у формату шеф делегације ЕУ и дипломатски представници чланица, чули ставови амбасадора држава ЕУ, што представља јасан сигнал да је Србија апсолутно отворена и спремна за конструктивну дебату и размену мишљења.

То потврђује озбиљност наше земље као кандидата.

Фабрици и амбасадори чланица ЕУ захвалили су Јадранки Јоксимовић на отвореном и конструктивном разговору, а министар њима на спремности да чују наше мишљење и аргументе које смо изнели.

Јоксимовић је закључила да Србија свакако очекује да до краја председавања Румуније Саветом ЕУ отвори нека од поглавља за која је спремна.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »