Немачки бизнисмени више не верују Меркеловој

Председник Федералне уније немачке индустрије Дитер Кемпф изјавио је да су бизнисмени изгубили поверење у Владу канцеларке Ангеле Меркел.

Представници индустрије су „забринути“ за будућност Немачке, као и за судбину предузећа и привредника, пошто је тешко одредити конкретне економске мере и политички курс Владе.

„Очекујемо од велике коалиције одговоре на глобална питања нашег времена. Желимо да разговарамо о томе како да створимо боље сутра. Уместо тога нама предлажу стидљив рад на малим политичким питањима, можда у нади да ће се побољшати резултати наредних анкета“, рекао је Кемпф на конференцији у Берлину.

Он је нагласио да су резултати избора за Европски парламент и резултати анкета за обе „народне партије“ ХДУ и СДП — уништавајући.

Избори за Европски парламент су одржани од 23. до 26. маја. На изборима у Немачкој хришћанске демократе (алијанса ХДУ/ХСУ) освојиле су већину гласова (28,9 одсто), а на другом месту је партија „Зелени“ са 20,5 одсто. Социјалдемократска партија Немачке, која је део владајуће коалиције, била је трећа, добивши само 14,8 одсто гласова.

Спутњик

Немачки бизнисмени више не верују Меркеловој

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »