Вучевић: Нови Сад има капацитет да негује европско наслеђе

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је вечерас да ће Нови Сад ове године окупити око пола милиона младих из региона и целе Европе које ће повезати у жељи да, како је навео, заједно напредују, граде мостове, а не зидове, и буду генератори промена.

„Ми као град имамо људе који су спремни и способни да стварају и процесе и програме, да причају о Европи, да негују европско наслеђе повезујући националне културе, културно наслеђе, образовање, да негују мултикултуралност“, поручио је Вучевић на отварању међународне конференције „Причамо о Европи – градимо мостове“, у организацији Фондације „Конрад Аденауер“.

Вучевић је навео да је велика част бити домаћин те међународне конференције и захвалио је организаторима што су одабрали Нови Сад који је, подсетио је, као први град ван Европске уније понео дуплу европску круну Омладинска престоница Европе 2019. године и Европска престоница културе 2021. године.

„Управо су ти мостови, који су и у наслову ове конференције, као спона међу народима Европе, тема око које смо градили наше кандидатуре за европске титуле. Те титуле су велика шанса и за Нови Сад, и за Србију, да се за нас чује, да се препознају вредности које свакодневно живимо“, казао је Вучевић.

Према његовим речима, снага Новог Сада је у синергији и заједништву.

„Мостови које данас градимо остаће као подсетници трајних европских вредности. Те вредности морају заувек бити уткане у наш идентитет, као грађанске вредности које су темељи модерне Европе – слобода, правда, једнакост“, закључио је Вучевић.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »