Дачић разговарао са шефом УНМИК-а Захиром Танином

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је специјалног представника генералног секретара Уједињених нација и шефа УНМИК-а Захира Танина, у склопу његове редовне посете Београду, пред предстојећу седницу Савета безбедности УН-а о раду УНМИК-а која ће бити одржана 10. јуна у Њујорку.

Министар Дачић истакао је значај континуираног разматрања ситуације на КиМ на седницама Савета безбедности, односно важност присуства Мисије УН-а на КиМ, посебно имајући у виду недавна дешавања у Покрајини. У разговору је изнета забринутост поводом сложене политичке и безбедносне ситуације на Косову и Метохији, са фокусом на последњи упад косовских специјалаца на север Косова и Метохије и непримерену употребу силе, не само над српским народом на северу КиМ, већ и припадницима особља Мисије УН на КиМ.

Изнето је очекивање да ће Мисија и у наредном периоду наставити са спровођењем свог мандата у складу са Резолуцијом СБ УН 1244 (1999) и оцењено да предстојећа седница Савета безбедности, односно Извештај који ће генерални секретар УН-а том приликом поднети о раду УНМИК-а, представља прилику за разматрање свих проблема који постоје на Косову и Метохији.

Предстојећа седница ће уједно представљати прилику и за осврт на примену Резолуције 1244 (1999), двадесет година након њеног усвајања, с чим се специјални представник генералног секретара Уједињених нација Захир Танин сагласио, указујући на важност даљег улагања напора у изналажење решења за питање КиМ.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са шефом УНМИК-а Захиром Танином appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »