Вучић: Загарантована будућност грађана Подриња

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће изградњом фабрике аутомобилских седишта „Адиент“ у Лозници, за коју су данас почели радови, бити обезбеђена будућност за 1.500 породица, али да ће оживети и сам град и цело Подриње.

„Ово је данас убедљиво најважнија вест за нашу земљу. Лепа вест. После деценија пропадања Подриња, ми у два месеца постављамо камен темељац за другу фабрику“, нагласио је Вучић.

Захвалио је Адиенту што је изабрао да у Лозници гради нову фабрику и истакао да их је управо држава молила за то и да је та компанија сматрала да је управо то најбоље место због вредних и добрих људи који знају шта је верност и оданост компанији која им је пружила посао.

Вучић је нагласио да је Адиент до сада запослио 410 људи, а да има обавезу до краја 2020. да запосли укупно 1.500 људи, као и да их је молио да убрзају радове како би ти радници били што пре запослени.Истакао је да ће 1.500 породица имати загарантовану будућност и да ће град Лозница оживети пошто ће имати више новца за улагања у развој инфраструктуре.

„То ће Лозници дати много више новца и прилика у будућности“, истакао је Вучић. Казао је да је Адиент изабрао нашу земљу да прави фабрику иако у конкуренцији од осам земаља и изразио очекивање да та инвестиција неће бити крај њиховог улагања у нашу земљу.Вучић је истакао да је помоћ државе за ту инвестицију велика и да се мери милионима евра, као и да ће та фабрика помоћи да се привуку и други инвеститори и зато позвао грађане који ће ту радити да најбоље раде свој посао.Истакао је да ускоро креће и изградња аутопута односно брзе саобраћајнице Рума – Шабац и Шабац – Лозница и да ће то много користити грађанима тог дела Србије.

Вучић је захвалио грађанима што су подржали државу и допринели развоју земље и наглаисо да ништа држава не би могла да уради без њихове подршке.Председник је казао да ће се улагати више новца и у развој туризма у том делу Србије, да ће се видети како да се уреди простор око некадашње фабрике Вискозе, затим да се уради болница и друго.

Важно је да показујемо да се и у овим данима, који нису тако лаки, бавимо и оним што је од животног значаја за Србију и живот њених грађана, додао је Вучић.

 

ЕУ да се бави провођењем слова закона

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ЕУ треба да се бави провођењем слова закона, а слово закона је споразум који је потписан, а не да држи придике о лепом понашању премијерки Брнабић.

Вучић је тако реаговао на питање новинара како коментарише оцену портпарола Европске комисије Маје Коцијанчић да је оно што је премијерка Ана Брнабић казала за Косово увредљива реторика која нарушава договор.

Важно је да није увредљиво оно што неко каже ‘ово што сам потписао повлачим, нећу да проводим’. Интересантно је да нико није рекао нешто на то, али то јасно говори о односу који неки имају према нама, констатовао је он додајући да то није ништа ново.

Указао је да, ако Хашим Тачи каже да је потписао Бриселски споразум, али да се сада предомислио и да неће да проводи у дело Заједницу српских општиина, а ЕУ не реагује, већ прелази на нешто што је препуцавање.

Што се тиче Брнабић, каже, њена изјава није се односила на све Албанце.Брнабић је, према његовим речима говорила само о Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају и Кадри Весељију, а не целом албанском народу.

Они су све академици, сликари и књижевници. Суштина није да размишљају о нечијем речнику, него о провођењу слова закона, а споразум је то. Њихов посао је да се брину о спровођењу онога за шта су гарант, а моралне придике о лепом понашању за то увек имају времена, казао је он.

Ако ЕУ не реагује на Тачијеву изјаву, то је, каже, крај међународног права.

 

Није ме погодио извештај ЕК, важније су фабрике

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да га није погодио Извештај Европске комисије о напретку Србије на путу ка ЕУ, додајући да је за грађане Србије много важније колико фабрика отварамо него то што ће неко од њих да нам држи политичке придике или што ће неки тајкуни да диктирају шта ће да пише у неком извештају.

„Није ме погодио. Насекирао сам се зато што се Ана насекирала“, рекао је он новинарима у Лозници на питање да ли је и њега као и премијерку погодио извештај Комисије и да ли је уопште могуће, како се Н1 хвали, да су они писали тај извештај.Како каже, еконономске резултате су морали да признају јер то потврђују и ММФ и Светска банка и не могу бројке да негирају, али да му се премијерка жалила на оно што се тицало парламента, медија.

„Рекла је – то није истина. Е, Ана, да је то једини, први и последњи пут да нешто није истина“, рекао је Вучић и додао да је он тако преживљавао ствари 2014. године, око случаја Тамнава.

„Онда су БИРН, Крик лагали нешто са Девенпортом око Тамнаве и повлачења воде. На крају смо дали три пута мање новца него што је реално коштало, секирао сам се, да ли то они хоће да кажу да смо ми украли новац, а борите се сваки дан. Али после сам научио да је то њихов посао да раде шта хоће, како хоће“, каже Вучић.

Немој да се секираш уопште, ти ради, одговараш српском народу и грађани Србије ће то умети да препознају, посаветовао је премијерку и додао је да је за Србију много важније колико фабрика отварамо него то што ће неко од њих да нам држи политичке придике или што ће неки тајкуни да диктирају шта ће да пише у неком извештају.

„Много сам срећан што су они то објавили, да су баш то узели и добили од њих. Ја мислим да је грађанима Србије то најјасније. Ево ја ништа од тога не могу да демантујем. Много сам срећан што су то сами објавили. Само Ана не треба да се нервира. То је политика. У политици морате да научите да сте криви за све, и када нисте, и када то научите онда ћете лакше да гурате напред“, закључио је Вучић.

 

Брину ме међусобни сукоби албанских лидера у Приштини

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је забринут због међусобних сукоба албанских лидера у Приштини, јер, како каже, када један од њих оде у иностранство други може да изазове нешто на Косову.

Вучић је, у Лозници, упитан какав је став Србије пред састанак о Западном Балкану у Паризу пошто Приштина неће да укида таксе, рекао је да није важно сада хоће ли бити састанка или на који начин ће бити одржан.

„Ко зна хоће ли бити Париза, у каквој форми и на који начин, и шта ће до тада да се догоди“, рекао је он и додао:

Забринут сам због међусовних сукоба албанских политичара. Харадинај је најавио да иде у Берлин, а други може да изазове нешто на Косову за то време.“Рекао је и да ће Србија, у сваком случају гледати да помогне нашем народу.

Наш народ неће бити усамљен, бићемо уз њих, као што је 99 одсто грађана Србије уз њих, сем оних који су увек на страни која је против Србије. Ти ће увек објашњавати да су против Вучића. Ја немам проблем да су против мене, али имам нешто против да су против Србије и свог народа, нагласио је Вучић.

 

О најавама Тачија: Знаћемо да одговоримо

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија реаговати на озбиљан, одговоран и одлучан начин ако дође до референдума о уједињењу Косова са Албанијом, као што је најављује Хашим Тачи.

Упитан да прокоментарише изјаву Тачија да ће Приштина, ако ЕУ настави са изолацијом, размислити о институционалним мерама, као и референдуму о уједињењу са Албанијом, Вучић каже да је о томе упозорио ЕУ.

“Када сам молио људе из ЕУ да Приштина не доноси такву платформу која је против дијалога, резолуције СБ УН и декларацију о Србима као геноцидном народу, јер разара дијалог, говорили су ми из Брисела да до тога неће доћи, да они то неће усвајати. Пре три дана сам им саопштио шта је рекао Тачи и поновили су ми исто – да се то неће догодити“, нагласио је Вучић.

Истакао је да ће Србија свакако реаговати, ако до тога дође.

 

 

 

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »