Весић: Брнабић изнела чињенице, Приштина на силу прави историју

Заменик градоначелника Горан Весић оценио је данас да председница Владе Србије Ана Брнабић изјавом на рачун власти у Приштини, када је рекла да су то људи „дошли из шуме”, од којих су многи оптужени за ратне злочине, није рекла ништа што није у складу са чињеницама, као и да у Приштини на силу покушавају да направе историју.

„То је тачно и она ништа није рекла што није у складу са чињеницама. Они би да забране да било ко каже шта су они. Чак покушавају да донесу закон у тој својој скупштини да свако ко негира величину њихове борбе, када су у ствари убијали људе, мора кривично да одговара. Покушавају да на силу направе историју“, рекао је Весић.

Он је навео да је реч о фрустрацији Беџета Пацолија, министра спољних послова те самопроглашене државе, јер се сваке недеље повлаче признања Косова.

„Његов проблем је што не може ништа да уради по том питању и онда се острви на председницу наше Владе. Ако постоји неко ко је мирољубивији и ко тражи компромисе, то је управо она“, истакао је Весић.

Весић је рекао да се политика у Приштини заснива на застрашивању Срба и забрани долазака нашим функционерима, чиме се, како је навео, шаље порука да ни Србима није место на Косову.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »