Весић: Акција РОСУ на северу КиМ имала је за циљ да застраши Србе

Ова брутална акција РОСУ на северу КиМ, није имала за циљ хапшење људи за кривична дела, јер да је то имала за циљ, то би се другачије радило, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Коментаришући изјаве команданта НАТО о томе како је Србија била обавештена о догађајима на КиМ, Весић је рекао да Србија није знала за то што се дешавало на Косову и Метохији, и како каже, сасвим је сигурно да су покушали и нас да увуку у то.

Чињеница је да ова брутална акција није имала за циљ хапшење људи за кривична дела, јер да је то имала за циљ, то би се другачије и радило. Имала је за циљ да застраши Србе. Њихова политика је таква, да желе да живот Срба на северу КиМ учине несигурним, како би се исељавали, рекао је Весић.

Како каже, све је то њихова стратегија, јер, како објашњава, када хапсите некога ко се бави криминалом не радите то на такав начин.

Не шаљу се дуге цеви на обичне људе. Да су то хтели тако да раде, радили би на целој територији КиМ, а не само тамо где живе Срби. Држава која је иначе настала захваљујући криминалцима, сада се наводно бори против криминала, рекао је Весић.

Према његовим речима, они су познати у свету као место где криминал царује, а сада, како каже, желе да су Срби криви за криминал.

Јасно је да те привремене институције, које тамо владају, покушавају да истерају Србе са Косова и Метохије и то је јасно као дан. Све што раде, раде како би застрашили Србе, рекао је Весић.

Како каже, са друге стране, председник Вучић се труди да се проблем реши разговором и дипломатијом, а они, како додаје, желе само да застраше Србе како би се иселили и отишли одатле.

 

 

 

Извор: ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »