Узбуна у британској бази због миграната

У једној војној бази у Великој Британији подигнута је узбуна након што је откривено да су у њу ушла два слепа путника-миграната тако што су се сакрили испод аутобуса, пише Спутник интернационал.

Међутим, шок је уследио када се сазнало колико дуго су мигранти пркосили смрти на дну војног возила. Наиме они су се „укрцали“ испод аутобуса који је превозио британске војнике из Француске у војну базу у Британији, и „вожњом смрти“ прешли канал Ламанш а затим се одвезли још 80 миља до Оксфордшира

Аутобус који  је превозио официре из 4 пука, Краљевског логистичког корпуса (РЛЦ), ушао је у војну базу, тачније касарну Далтон у Абингдону са слепим путницима који су се испод њега сакрили ноћ пре.

«Баш у тренутку када су војници излазили из возила, зачули су се неки чудни звуци испод аутобуса, а онда су испод њега изашла двојица младића и побегла», рекао је извор у бази.

Настала је општа узбуна у бази додаје извор медија.

«Логор је био затворен и сваком војнику је наређено да крене у претрагу базе како би  се пронашали слепи путници. Свако возило које  је улазило и излазило из касарне Далтон темељито је претражено и у једном тренутку се мислило да је можда постојао и трећи слепи путник.»

 Убрзо, лудо храбри слепи путници су ухваћени.

„Сви су били задивљени и импресионирани како су успели да се тако дуго држе на дну аутобуса. Били су исцрпљени када смо их нашли, па смо им дали воду. 

Сматра се да су мигранти, за које се верује да су из северне Африке, насумице одабрали аутобус јер су војници били обучени у цивилна одела тако да нису могли закључити да се ради о војном возилу.

Министарство одбране је убрзо прокоментарисало инцидент у касарни Далтон истакавши да је случај расветљен са полицијом и да ни у једном тренутку војна база и људи у њој нису били у опасности.

Према истраживању које је спровео Migration Watch UK,око 12.850 људи је прошле године илегално ушло у  Велику Британију скривањем у унутрашњости или везивањем за возила.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »