Словеначки лист о хаосу на северу Косова: Семе инцидента посејао Рамуш Харадинај

Словеначки лист Дневник оценио је да је семе инцидента, који се догодио пре два дана на северу КиМ, посејао премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај започињањем царинског рата са Србијом и БиХ, уз, како истиче словеначки лист, прећутну подршку међународних актера.

«Такав увод у наставак Косовске битке, са немом подршком УНМИК-а и КФОР-а, ЕУ и САД, је фаталан сценарио за регион», пише лист, преноси СТА.

Како се наводи, последице које инциденти на северу Косова могу да имају на односе између Приштине и Београда нису разлог за забринутост, али је разлог за забринутост то што у односима међу балканским земљама и шире доминира «принцип манипулације».

«Заправо, косовски лидери следе само пример својих политичких узора, који не могу мање да брину о својим грађанима», наводи дневник.

Лист наводи да је председник Србије Александар Вучић индиректно дао до знања својим сународницима да је битка за Косово изгубљена, а да је Харадинај то очито схватио као Вучићеву предају.

Међутим, лист закључује да ако у Харадинају постоји барем једна «ситна честица државника», он неће дозволити да се Косово трансформише у потпуну «антидржавну, корумпирану до кости земљу» којом доминирају криминалне организације и «паразити који се хране садашњим застојем».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »