Ружић у Ваљеву: Из Фонда за локал опредељено је 14 милиона динара за магистрални цевовод Ваљево-Бранковина

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић изјавио је у Ваљеву да је из Фонда за локал опредељено је 14 милиона динара за магистрални цевовод Ваљево-Бранковина и оценио да ће реализацијом овог пројекта бити решен проблем водонабдевања у том крају.

“Реализацијом овог пројекта обезбедиће се снабдевање водом за пиће преко 3000 становника села: Рађево село, Бранковина, Козличић, Бабина Лука и дела села Забрдице, као и снабдевање водом за пиће ромских насеља Дивље брдо, Горња Грабовица и Балачка. Овим се заокружује овај правац водоснабдевања Града Ваљева”, рекао је министар Ружић.

Он је истакао да је тај пројекат започео пре десетак година, а да су сада одобрена средства, пре свега захваљујући иницјативи градоначелника и Градске управе Ваљева, као и потпредседника Народне скупштине Ђорђа Милићевића.

Ружић је истакао да је завршена прва фаза пројекта, а да ће завршетком друге фазе за 3.000 становника Бранковине и других села која тамо гравитирају бити решен проблем водоснабдевања.

“Важни су и туристички потенцијали Бранковине, коју годишње обиђе 30.000 посетилаца. Заокруживањем овог прстена водоснабдевања на том правцу, на добитку би били и становници ових села и туристи”, нагласио је Ружић.

Ружић је разговарао са челницима Града Ваљева о пројектима који се финансирају преко тог министарства, а који су усмерени на унапређење живота грађана овог дела Србије.

Извор: МДУЛС

The post Ружић у Ваљеву: Из Фонда за локал опредељено је 14 милиона динара за магистрални цевовод Ваљево-Бранковина appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »