На списку за хапшење на северу КиМ укупно 46 особа: шверц, корупција, злоупотребе

На списку за хапшење на северу КиМ налази се укупно 46 лица, међу којима су полицајци и цивили српске, албанске и бошњачке националности, а на истрази и лоцирању осумњичених, осим косовских институција, радила су и два припадника мисије Еулекс.

© AP Photo / Visar Kryeziu
Блиц наводи да је имао увид у списак косовског тужилаштва на којем се налазе имена свих који се сумњиче за шверц, злоупотребу службеног положаја, примање мита и корупцију.Од укупно 46 осумњичених, 25 је Срба, од тог броја 20 су полицајци припадници различитих јединица, а пет цивили, власници фирми на северу КиМ. Осталих 21 су Албанци и Бошњаци.

Позивајући се на неименоване изворе једне од, како се наводи, утицајних амбасада у Приштини и високопозиционираног службеника Еулекса, лист пише да је истрага против полицајаца отпочета прошле године у априлу.

Полицајци, међу којима и припадници граничне полиције, праћени су и били обухваћени «оперативним планом за шверц који је спровођен и на северу и југу Косова».

«Тужилаштво има и заштићене сведоке из редова полиције, а њихова сведочења везана су за мито који је добијан од предузетника. У акцији су учествовала и два припадника мисије ЕУ», тврди извор листа из Еулекса. Додаје се да обојица добро говоре српски, раде у цивилу и више година раде у Еулексу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »