Дачић: Грчка велики пријатељ Србије а Срби и Грци су два иста народа

Први потпредседник Владе и министар иностраних послова Србије Ивица Дачић је присуством и песмом, на свечаној вечери у Хотелу „Mediterranean village“ у Паралији, увеличао славље велике групе Јагодинаца који су у то грчко летовалиште допутовали 28. маја у организацији Скупштине града Јагодине.

Његов домаћин био је председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма.

У кратком обраћању Јагодинцима и њиховим гостима из Грчке и Египта, Дачић је истакао да је „Грчка велики пријатељ Србије а Срби и Грци два иста народа“.

„На територији Грчке налазе се две велике српске светиње, манастир Хиландар и острво Крф“, рекао је Дачић и истакао да Србија и Грчка граде и негују добре међусобне односе у свим сегментима.

„Сигуран сам да ће се пријатељство наша два народа наставити“, додао је Дачић.

Он се затим прихватио микрофона и већ првом песмом подигао на ноге велику салу хотела у којој је било око 500 људи. Сви су певали са Дачићем, а прави „урнебес“ је настао кад је министар запевао „Пукни зоро“. Било је подигнуто и према министру усмерено на стотине камера мобилних телефона, севали су блицеви, а Дачић је са микрофоном прошетао од стола до стала.

Дачић је свечаној вечери присуствовао са сином Луком и неколико запослених у његовом министарству.

Марковић је, уз кратак резиме шта је делегација из Јагодине, у којој су политичари, привредници, одборници, здравствени и просветни радници, васпитачи, запослени у комуналним делатностима, пензионери… радила у Паралији и Катарини, обелоданио да ће председник Привредне коморе регије Пиреиа Илијас Хаџихристодулос отворити продајне центре у неколико градова у Србији и да ће Србија у октобру у Катарини учестовати на Фестивалу туризма.

Он је подсетио да су привредници у Катарини, у Привредној комори регије Пиреи, имали важан састанак с привредницима те регије, а посетили су и једну узорну винарију, лекари су посетили болницу и ургентни центар у Литохору, васпитачи Дечији вртић а просветари школе у Катарини…

Извор: Танјуг

The post Дачић: Грчка велики пријатељ Србије а Срби и Грци су два иста народа appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »