Брнабић о Пацолију: Он није изашао из шуме, чуди ме што се осетио прозваним

Нисам нарочито забринута због изјава из Приштине да ће ми бити забрањено да идем на Косово и верујем да ће ми, када пожелим да тамо одем, то бити омогућено.

Ана Брнабић (Фото: Лола Ђорђевић)

Овако је данас премијерка Ана Брнабић реаговала на изјаву министра спољних послова привремених институција у Приштини Беџета Пацолија да председници српске владе неће бити дозвољен улазак у Покрајину док год, како је рекао, следи расистичку и болесну идеологију против косовског становништва и националности које тамо живе.

Приштински медији наводе да је Пацоли реаговао на наводну изјаву Брнабићеве да су косовски Албанци људи који су изашли из шуме.

Премијерка, међутим, у среду, на прес-конференцији, није говорила о Албанцима, већ о «људима коју представљају Приштину», терористима који су били у Хагу а нису осуђени за злочине само зато што су сви сведоци побијени.

Брнабићева каже да није очекивала овакву Пацолијеву реакцију:

Он није изашао из шуме, и зато ме чуди што се осетио прозваним. Говорила сам о онима који су у униформи били у шуми, из ње су изашли и директно постали део политичке елите у Приштини. Волела бих да су дошли из невладиног, цивилног сектора, али нису.

Председница Владе додала је да су лидери косовских Албанаца били оптужени за најтеже ратне злочине, убиства деце, силовања, али су ослобођени јер су сви сведоци убијени током суђења:

То су особе које спречавају проток робе и, у складу с тим, следећи корак им је спречавање слободе кретања. То је у складу да политиком Приштине, која је против интереса Албанаца, супротна свим цивилизацијским нормама, која житеље Покрајине враћа у 18. век.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »