Безобразлук бриселских чиновника: Изјаве које пас с маслом не би прогутао

Безобразлук цинизам и дрскост бриселских чиновника немају границе. Дописима на нивоу богохулних пафмлета, у којима певају увек једну исту арију, с понизним позивима на суздржаност и помирљивим порукама да су у контакту с обема странама, а да све акције морају да буду у складу са законом, као што су то урадили слањем хартије поводом последњег упада РОСУ на север, изигравају рашчињеног генерала без војске. Својом неактивношћу, млакошћу и инертношћу, нажалост, никога више не изненађују.

Безобразлук је када Брисел, као главни посредник, дозвољава Приштини да сав разумни свет вуче за нос тако што годинама потпуно некажњена не испуњава своју једину обавезу из Бриселског споразума, формирање ЗСО.

Или када за рацију до зуба наоружаних припадника РОСУ противно постигнутом договору изда избледело саопштење с флоскулама, које пас с маслом не би прогутао.

Дрскост је када мисле да и даље могу да имају кредибилитет да на овај млитав, јалов и бескористан начин «олакшавају» дијалог као посредник који је чак имао и нобеловске снове.

Цинизам је када од Србије траже, као баш у јуче објављеном годишњем извештају, даљи ток реформи које настављају, све одреда, да се везују за поглавље о Косову, док им, истовремено, Приштина и Тирана пред очима праве велику Албанију. А на ово потоње ни прстом да мрдну.

Толики безобразлук, дрскост и цинизам огледало су немоћи ЕУ, која нема ни дипломатију, ни војску, ни политичку снагу на светској сцени, нити изнутра говори једним гласом.

Ту поруку и не морамо ми да им упућујемо, управо су им је послали сопствени грађани на европским изборима.

Г. Чворовић

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »