“Разлози за овако велику нервозу и панику Вучићевог милитантног режима су сасвим други. Очигледно се плаше да ће после СДА Санџака и друге бошњачке странке, институције и невладине организације да прихвате ову иницијативу и да се уједине око основних питања за која постоји највиша могућа сагласност у бошњачком народу“, рекао је Угљанин.

Он верује да ће Бошњаци постати јак и незаобилазан политички фактор уколико остале бошњачке странке прихвате иницијативу БНВ.

“Вучић и Вулин су запретили Бошњацима ратом и авионима, а ми тражимо специјални статус који предвиђа демилитаризацију Санџака, повлачење свих војних ефектива и полицијских снага, које прелазе ниво нормалног функционисања полиције. Међутим, то је њихова ствар, како су дошли тако ће и отићи“, рекао је лидер СДА Санџака.

Поновио је да Вучић «није бошњачки председник», већ да је “доказан бошњачки непријатељ”.

“Сви српски режими, константно, у континуитету имају једног те истог приватног Бошњака, који седи у Београду и сваку бошњачку иницијативу и легитимне захтеве већ 25 година проглашава нереалним, немогућим и штетним за српско- бошњачке односе. Он на тај начин убија у Бошњацима сваку могућу иницијативу да учине нешто за себе и да обезбеде себи политичку егзистенцију и билошки опстанак на овим просторима“, рекао је Угљанин.

Он је додао да након Албанског националног савета очекује подршку за решавање статуса Бошњака и регије Санџак и од осталих мањина у Србији.