УЕФА прети: Ако не угостите тзв. Косово, следе жестоке казне

Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) пооштрава своја правила како би спречила државе, које не признају самопроглашену независност Косова, да игноришу косовски фудбалски тим, преноси АП.

«Ова политика обавезује све друге тимове да прихвате да играју против националних и клубских тимова Косова, ако је то резултат жреба, било на њиховој територији или на територији Косова», рекао је председник УЕФА Александар Чеферин.

Међутим, примећује АП, постоје неке рупе у правилима УЕФА.

Како објашњава агенција, нова правила односе се на утакмице, које се током квалификација играју код куће и у гостима, али не прецизирају шта ће се догодити ако се, на пример, косовска и шпанска репрезентација пласирају на Европско првенство.

Шпанија је једна од земаља ЕУ које не признаје самопроглашену независност Косова.

Тим такозваног Косова и даље ће у жребу квалификација бити одвојен од репрезентација с којима не игра из безбедносних разлога, као што су тимови Србије и БиХ.

Фудбалери такозваног Косова играће квалификације за Европско првенство 2020. године, које ће се одвијати у градовима у 12 држава, од којих четири — Азербејџан, Румунија, Русија и Шпанија, не признају самопроглашену независност јужне српске покрајине.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »