Уефа оштро ударила на репрезентације држава које нису признале Косово!

УЕФА је спремила нове ригорозне казне за репрезентације које не играју са репрезентацијом тзв. Косова, а нема сумње да се навијачима у нашој земљи ово неће допасти.

Александар Чеферин упозорио је репрезентације да уколико не буду угостиле тзв. Косово суочиће се са озбиљним последицама. Самопроглашена репулика Косово већ други путу чествује у квалификацијама за нациоинална такмичења као пуноправна чланица УЕФА.

С обзиром да ће се наредно првенство Европе играти у 11 држава, а да постоји могућност да Косово игра на завршном турниру. С обзиром да неке од држава организатора нису признале независност јужне српске покрајине, изјава Чеферина је циљано упућена Азербејџану, Руминији, Русији и Шпанији.

– Наша политика обавезује све тимове да прихвате да играју против репрезентације Косова и клубова са територије те државе у случају да их жреб споји, како на својој територији, тако и на Косову – поручио је Чеферин, преноси агенција АП.

Украјина је већ једном кажњена због тога што није угостила тзв Косово. Пошто та држава није признала независност Косова меч је одигран у пољском Кракову.

Хотспорт

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »