Порошенко оптужен да је однео све кључне сервере из просторије где председник држи хитне састанке о националној безбедности

Мање од две недеље од доласка на власти, сарадници новог председника Украјине Володимира Зеленског открили су да је његов претходник Петро Порошенко оштетио кључну компјутерску опрему у сали за састанке кад је напустио функцију.

Петро Порошенко ( фото : Лола Ђорђевић)
Нови председник Савета за национлну безбедност и одбрану Олександар Даниљук изјавио је да је нестала опрема из просторије где председник држи хитне састанке о националној безбедности.

Даниљук је на Фејсбуку поставио видео снимак у којем се приказује празна просторија са кабловима који вире из зидова, а који су раније били повезани за компјутерске мониторе. Он сматра да су сарадници бившег председника уклонили сервере за поверљивим информацијама.

Портпарол Порошенка Свјатослав Цеголко изјавио је да су сви поверљиви подаци у серверима украјинске обавештајне службе и других безбедносних агенција а не у сервирама просторије за хитне састанке.

Цеголко је рекао да је Порошенко од сопственог новца изнајмио опрему која се налазила у просторији за хитне састанке и да је то морало да буде враћено.

Његова изјава је изазвала бурне реакције Украјинаца на друштвеним мрежама који су се запитали како земља може да се бори против проруских побуњеника на истоку ослањајући се на изнајмљену компјутерску опрему.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »