Генерал пуковник Леонид Ивашов: Да је Русија хтела да изведе државни удар, Ђукановић не би био на функцији

Желим да јасно поручим господину Ђукановићу, да су Русија и њени генерали и официри, који су извели десант на Приштински аеродром, планирала државни удар у Црној Гори, Вас одавно на Вашим функцијама не би било, а велико је питање да ли би уопште били међу живима.

Леонид Ивашов


У периоду након потписивања Кумановског споразума 1999. године био сам један од командујућих у заузимању аеородрома у Приштини од стране руског батаљона. Ова акција је изведена као одговор уништавању Савезне Републике Југославије, сепаратизму и тероризму финансираном од косовско – албанске нарко мафије.

Зато осјећам обавезу да саопштим своје виђење о друштвено политичким процесима у Црној Гори.

Пошто сам се налазио на изузетно важној функцији у војсци Руске Федерације, познато ми је како је господин Ђукановић спровео тзв. референдум, и под чијим притиском и утицајем је био принуђен да отпочне пројекат изаласка из Савезне Републике Југославије.

Такође ми је веома добро познато како је Црна Гора увучена у НАТО без организовања референдума и изјашњавања грађана.

А данас они који су били против уласка Црне Горе у ту агресвину криминалну организацију под називом НАТО, пролазе кроз најстрашније видове тортуре и прогона, а 12 особа је чак и првостепено осуђено на високе затворске казне. Зашто су они осуђени? Зато што су се искрено залагали у очувању части своје земље и њене макар делимичне независности. Због тога сам данас на страни наше браће Мандића и Кнежевића, и свих невино осуђених у овом монтираном геополитичком процесу.

Посебно је апсурдна конструкција да се руска држава уплитала у изборни процес у Црној Гори користећи своје специјалне службе, и црногорске политичке и патриотске организације како би извела државни удар.

Зато и желим да јасно поручим господину Ђукановићу, да су Русија и њени генерали и официри, који су извели десант на Приштински аеродром, планирала државни удар у Црној Гори, Вас одавно на Вашим функцијама не би било, а велико је питање да ли би уопште били међу живима.

Али Ви знате да се Русија није мешала у изборни процес, јер наша официјална политика и сам председник Путин који се супроставља агресивној западној политици жели најбоље односе са братским црногорским народом и свако добро држави Црној Гори.

Зато још једном желим истаћи да ми у Русији просто не верујемо да у Црној Гори могу постојати структуре које су спремне да се укључе у пројекте русофобије који се манифестују исфабрикованим геополитичким процесима од избора Трампа за председника САД – а до наводног покушаја преврата у Црној Гори. Нажалост, Ђукановићев режим се служећи овом русофобичном тренду, сврстао на страну оних који би жељели да Русија нестане.

Зато се међу осуђенима у тзв. покушају државног удара налазе и двојица руских држављана Широков и Попов. Као руски официр жестоко протестујуем против свега што се дешава у Црној Гори а у функцији је русофобије и заговора против њених интереса и интереса братских народа у које безусловно убрајамо и црногорски народ.

Овим својим јавним ставом истовремено потписујем подршку свим невино осуђеним у монтираном политичком процесу:

Смрт неофашизму!
Доле режим Ђукановића!

Извор: ИН4С/ http://www.magacinportal.com

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »