Вучић: Србија неће дозволити иживљавање над српским становништвом

Председник Србије Александар Вучић изразио је бојазан, поводом јучерашњих збивања на Косову и Метохији, за оно што ће тек доћи, те поручио да Србија неће дозволити иживљавање над српским становништвом и најавио даља улагања у Војску Србије.

„Ако неко мисли да може да се иживљава над нашим становништвом и да то може да понавља, а онда да буде “пуј пике не важи“ и да за то тражи сумњива објашњења – то неће моћи“, поручио је Вучић.

Вучић је, обилазећи реконструисање просторије Интерната Војне гимназије, нагласио да ће држава, полако али сигурно да обнавља ствари које смо подизали четири или пет деценија, а у међувремену у те објекте није улагано.

Указао је, у изјави новинарима, да нисмо више суочени са трендом смањења пријава деце у Војну гимназију, рекавши да се ове године пријавило чак 440, а примљено ће бити 90.

„То значи да деца све више осећају да ће држава да брине све више о војсци и њеним припадницима. Кроз изградњу јефтиних станова и увећањем плата они ће моћи да рачунају на сигурну егзистенцију за себе и своје породице“, објаснио је Вучић.

Вучић је казао да би данас, обилазећи овај објекат, био много срећнији да се није десило оно што смо јуче видели на КиМ.

„Веома бринем за оно што ће тек да дође, и то је једини разлог што нисам данас срећан“, поручио је Вучић.

Упитан колико је забринут за војнике због јучерашњих догађања на Космету Вучић је указао да држава у војнике улаже огроман новац за њихово школовање, и да људи који се за такав посао опредељују знају да се не кандидују за манекене.

У вези јучерашње ситуације на Ким изразио је незадовољство реакцијом НАТО, који је, према његовим речима изнео лажи, а критиковао је и ЕУ, чији се представници јављају само онда када прође критично стање.

„Невезано за то ми ћемо да развијамо нашу војску, и подижемо животни стандард наших војника, да будемо спремни да чувамо наш народ. То је нешто што је сврха војске и због чега постоје војске у свим земљама света“, објаснио је Вучић.

 

Поносан како су се одговорно понели припадници ВС

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је поносан на војнике како су се понели када је подигнута борбена готовост због јучерашњих дешавања на северу КиМ.

Вучић је током обиласка реконструисаних просторија интерната Војне гимназије рекао да, када је подигнута борбена готовост, за разлику од ранијих периода, није било „никаквих искакања или одлазака, нити кукњаве и прављења трагичних сцена“.

„Одговорно су се понашали и били су пуни родољубља, хвала им на томе. Наставићемо да унапређујемо опремљеност и наоружање наших војника и то ће бити један од кључних приоритета и у наредном периоду. Још једном честитам свим припадницима наше армије на професионалном и изузетном родољубивом односу према земљи коју чувају и штите“, поручио је Вучић.

Каже да се чак и по Војној гимназији види колико нам војска и земља иду напред, као и да ће се видети да се Војној гимназији среде и спортски терени.

Додао је да је и сада све уређено на пристојан начин, затим да је храна унапређена калоријски, као и да ће бити све боља по питању квалитета.

„За нас је важно да више немамо онакав тренд пада излазак из војске“, казао је Вучић и подсетио да држава улаже много новца у школовање војника и да се раније дешавало да они после свега тога напуштају војску јер не виде перспективу у војсци.

„Пре краја године ћемо имати и готове јефтине станове у Врању и Нишу, а ускоро ће кренути и изградња тих станова и у Београду и у Новом Саду, као и у Сремској Митровици. Мислим да ће то људима бити јасан сигнал да држава покушава да поправи стандард војске и показује поштовање према војницима који морају да буду спремни да одбране и заштите земљу“, истакао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »