Вучић поносан на реакцију ВС након подизања борбене готовости

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је поносан на војнике како су се понели када је подигнута борбена готовост због јучерашњих дешавања на северу КиМ.

Вучић након обиласка Интерната Војне гимназије (Фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је током обиласка реконструисаних просторија интерната Војне гимназије рекао да, када је подигнута борбена готовост, за разлику од ранијих периода, није било „никаквих искакања или одлазака, нити кукњаве и прављења трагичних сцена“.

„Одговорно су се понашали и били су пуни родољубља, хвала им на томе. Наставићемо да унапређујемо опремљеност и наоружање наших војника, и то ће бити један од кључних приоритета и у наредном периоду. Још једном честитам свим припадницима наше армије на професионалном и изузетном родољубивом односу према земљи коју чувају и штите“, поручио је Вучић.

Каже да се чак и по Војној гимназији види колико нам војска и земља иду напред, као и да је план да се Војној гимназији среде и спортски терени.

Додао је да је и сада све уређено на пристојан начин, да је храна унапређена калоријски, као и да ће бити све бољег квалитета.

„За нас је важно да више немамо онакав тренд пада изласка из војске“, казао је Вучић и подсетио да држава улаже много новца у школовање војника и да се раније дешавало да они после свега тога напуштају војску јер тамо не виде перспективу.

„Пре краја године ћемо имати готове и јефтине станове у Врању и Нишу, а ускоро ће кренути изградња тих станова и у Београду и у Новом Саду, као и у Сремској Митровици. Мислим да ће то људима бити јасан сигнал да држава покушава да поправи стандард војске и да показује поштовање према војницима који морају да буду спремни да одбране и заштите земљу“, истакао је председник Вучић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »