Руског држављанина пребацују на ВМА, добио батине само зато што је причао српски

Приштина је повукла налог за хапшење Михаила Красношченкова тек када је схватила да је напала службеника Унмика који је држављанин Руске Федерације, рекао је за Спутњик Горан Петронијевић.

фото: Твитер

Красношченков, иначе припадник Унмика, којег су јуче брутално претукле косовске полицијске снаге током њиховог упада на север Косова, данас ће из болнице у Северној Митровици бити пребачен на Војномедицинску академију у Београд.

To је за Спутњик потврдио и адвокат Горан Петронијевић, који је ову информацију добио од директора болнице у Митровици Милана Ивановића.

„Он има фрактуру вилице, сумња се и на неке унутрашње повреде, и зато је одлучено да се пребаци на ВМА. То је потврдио и директор болнице Ивановић. Шта ће бити са њим даље, видећемо када буде смештен на ВМА“, каже Петронијевић.

Против руског држављанина је Приштина повукла налог за хапшење, када је видела о коме је реч. А разлог зашто је Красношченков претучен, према речима нашег саговорника, више је него страшан.

„Тек када су установили да је радник Унмика, а поготово кад су чули да је Рус, ухватила их је паника, па су га брже-боље пустили. Иначе, то је само доказ да су прво тукли, па онда питали ко је! Дакле, он је добио батине само зато што је причао српски!“, каже Петронијевић.

Иначе, за Спутњик је јуче др Златан Елек, заменик директора болнице у Косовској Митровици који се и бринуо о стању повређеног руског држављанина, изјавио да он има тешке телесне повреде јер је више пута ударен кундаком у главу, што је довело до више прелома у пределу главе и лица.

 

Аутор: Бранкица Ристић, Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »