Poziv na Sarajevo film festival i Dokufest

Wednesday, May 29, 2019 – 01:00 to Friday, June 14, 2019 – 23:45

Vojvođanski građanski centar objavio je konkurs za ovogodišnji program “Prvi kadar Sarajevo/Prizren” koji podrazumeva odlaske na filmske festivale u regionu – Sarajevo film festival u Sarajevu i Dokufest u Prizrenu.

Mogućnost za prijavu imaju svi oni koji su zainteresovani sa područja AP Vojvodine, a koji nikada pre nisu imali priliku da posete Sarajevo ili Prizren.

Takođe, potrebno je da su zainteresovani za aktivizam u oblasti ljudskih prava, dokumentarne filmove i fotografiju.

Prednost imaju oni koji vole da pišu, fotografišu ili snimaju  obzirom da je jedan od zadataka učesnika programa svake godine da kreiraju sadržaj koji će po povratku u Novi Sad biti uobličen u izložbu iskustava sa putovanja I susreta sa ljudima iz ovih gradova. Ipak, i oni koji nisu sigurni u sebe na ovim poljima imaće priliku da o tome uče na radionicama koje će prethoditi odlascima na festivale.

Konkurs je otvoren do 14. juna 2019. godine, a prijavljivanje je predvidjeno popunjavanjem upitnika koji se nalazi OVDE.

Na linku prijavnog formulara moguće je pronaći više informacija o programu i uslovima konkurisanja.

Program organizuje Vojvođanski građanski centar u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava i uz podršku Terre Solidarie CCFD iz Francuske.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »