Петковић: Александар Вучић поставио нове стандарде политичког понашања

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 29.05.2019.

 

Петар Петковић

Члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Јасно је да ће опозиција предвођена тајкуном Драганом Ђиласом у предстојећем периоду покренути лажовску и клеветничку офанзиву против сопствене државе, јер само простачким и безочним нападима могу да покушају да замагле необориве аргументе којима је председник Вучић у парламенту указао на њихову кривицу и одговорност за политичко и економско разарање Србије и потпуно занемаривање њених интереса када је реч о Косову и Метохији.

Од предcедника Александра Вучића добили су лекцију о државничкој одговорности и политичкој храбрости, после чега Ђилас и његови сарадници могу да се осећају само као патуљци у блату, и таква ће надаље бити и њихова политика: бедна, прљава и ситничава.

Све им је, међутим, узалуд, јер председник Србије Александар Вучић показао је грађанима како се државнички опходи према најосетљивијем државном и националном питању, и поставио сасвим нове стандарде политичког понашања.

Они који су се плашили да присуствују седници о Косову и Метохији (или их народ никада није изабрао па и немају представнике у Скупштини Србије), суочени са истинама о катаклизмичној историјској штети нанетој Србији током деценије њихове владавине, могу данас само да спакују кофере и оду у заборав или да буду још малициознији и прљавији у покушају да политички преживе по сваку цену.

А цену њиховог политичког опстанака, како се надају, поново треба да плате грађани Србије, пре свега Срби на Косову и Метохији, према којима су Ђилас, Јеремић и Обрадовић јуче били толико равнодушни и цинични да ће то ући у анале политичког неукуса и бешчашћа.

Ни Ђилас ни његови налогодавци и сарадници, колико год да прљаво играју, неће упети да поколебају председника Вучића у борби за интересе Србије на Косову и Метохији, а степен њиховог незадовољтва и агресије биће мера успеха ове власти.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »