Милачић стигао на Косово и Метохију: Браћо Срби, права Црна Гора је уз вас

Након јучерашњих речи подршке угроженим Србима на Косову и Метохији, а поготово оним који су повређени у нападу јединица ткз. косовске полиције РОСУ, председник Праве Црне Горе Марко Милачић са партијским руководством придружио се великом протесту на северу Косова.

Милачић је из Косовске Митровице поручио: “Мало је косовским Албанцима — охрабреним осионим западним центрима моћи — што су отели територију Србије супротно свим законским, етичким, моралним, па и историјским начелима, него су сијањем страха наставили да препадају и терају Србе са својих огњишта.
Права Црна Гора најоштрије осуђује такво понашање приштинских власти на челу са Рамушом Харадинајем и Хашимом Тачијем, који уместо одговарања за учешће у ратним злочинима над српским народом, данас дијеле “правду” јуришом на преостале Србе.Зато смо одлучили да одемо корак даље од обичних саопштења и да дођемо на лице места и директно пружимо подршку нашем народу.

Након наше јавне подршке у којој смо исказали спремност да дођемо и солидаришемо се са Србима добили смо више позива српских породица које су исказале жељу да нас угосте како би на лицу места видели са чиме се све суочавају. Сваки пут кад будемо потребни, или кад осетимо да смо потребни, ми ћемо бити, баш као што смо рекли — довољан је само један позив.

Док премијер Црне Горе данас борави у званичној посети Харадинају, ми смо овом посетом желели и да покажемо где је место правој Црној Гори, а место је са Србима. Дакле лажни Монтенегро је данас са терористима, а права Црна Гора са браћом. Права Црна Гора је на правом месту јер се овде данас брани и Црна Гора у којој се процес косовизације одвија пред нашим очима.

Најзад, Србима на Косову, али и свима осталима поручујемо: Народ Црне Горе признао те није — Косово је срце Србије. Али и, додаћу, душа Црне Горе.” Закључио је Милачић.

Косово и Метохију су, осим председника Праве Милачића, посетили и генерални секретар Владислав Дајковић, члан Председништва Жељко Савовић и председник зетског одбора Праве, Светозар Улићевић.

 

Медијски тим Праве Црне Горе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »