Милачић поручио Србима: Браћо, довољан је само један позив (ФОТО)

Права Црна Гора, коју предводи Марко Милачић, најоштрије осуђује нови упад полицијске јединице РОСУ под командом Рамуша Харадинаја на север Косова и Метохије.

Фото: Facebook @ Marko Milačić

Саопштење преносимо у целини.

„Овакво скандалозно и брутално понашање приштинских власти, које је само наставак терора који трпи српски народ на Косову и Метохији, има више последица: дестабилизацију ионако дестабилизованог подручја, која ће се, сасвим сигурно, одразити и на регион, али и ново застрашивање преосталих Срба на Косову.

Дакле, отимање територије Србије противно Резолуцији 1244, наочиглед целог света, није било довољно за власти тзв. Косова, већ се наставља са новим прогоном који би требао да води, претпостављамо, и до потпуног исељења свих грађана српске националности са њихових огњишта.

Имајући у виду да смо свега пре неколико месеци на позив Српске листе обишли Косово и Метохију и разговарали са тамошњим представницима нашег народа, те својим очима видели у каквој континуираној шикани и нетрпељивости проводе дане, врло смо свесни тешке ситуације која је овог јутра и ескалирала. Стога, без жеље за празним речима и пуким саопштењима, упућујем поруку политичким представницима Срба на Косову, али и целокупном српском народу који тамо живи:

’Браћо, на један позив смо далеко од вас‘“, истакао је председник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »