Болтон: Скоро смо сигурни да Иран стоји иза напада на танкере

Сједињене Америчке Државе врше консултације са савезницима у Персијском заливу о корацима који треба да се предузму против Ирана, изјавио је новинарима амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон.

Џон Болтон

„Консултујемо се са нашим савезницима у региону о корацима које треба предузимати, зато сам ја овде. Водимо преговоре о томе какав би могао да буде одговор на акције Ирана и група под његовим утицајем у Персијском заливу. Покушавамо да будемо поштени и одговорни у свом одговору на акције Ирана. Наш циљ је да се Ирану стави до знања да овакве акције могу да доведу до врло оштрог одговора од стране САД“, рекао је Болтон, који се налази у посети Уједињеним Арапским Емиратима у позадини заоштравања односа са Ираном.

Према његовим речима, скоро је потврђено да Иран стоји иза напада на бродове, укључујући саудијске танкере, у Оманском заливу у близини емиратске луке Фуџејре. Болтон је изјавио да је истовремено са диверзијама против бродова и дизањем у ваздух нафтовода у Саудијској Арабији предузет још један напад, који није био успешан.

Болтон је допутовао у УАЕ, који се сматрају главним противником Ирана у региону, уочи сазива самита арапских држава и држава Персијског залива Меки, где саудијски краљ Салман намерава да говори о развоју ситуације у региону која се тиче Ирана, као и о нападима на саудијске објекте.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »