Вучић у скупштини открио праве намере Албанаца! Војска је спремна да сваког момента уђе на КиМ!

Председник Србије затражио је од западних политичких центара да обуздају Приштину и ставио до знања да Србија неће дозволити етницко чишћење на Космету.

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Скупштину, а у 10.30 часова започео је своје обраћање посланицима у Скупштини и грађанима Србије о најнобијим дешавањима на Косову и Метохији.

Вучић је јутрос покренуо интензивне дипломатске активности после упада специјалних јединица РОСУ на север КиМ, речено је у његовом кабинету.

Председник Србије затражио је од западних политичких центара да обуздају Приштину и ставио до знања да Србија неће дозволити етницко чишћење на Космету.

Подсетимо, у Северној Митровици јутрос у 6.10 часова огласиле су се сирене поводом упада специјалних албанских снага РОСУ на север Космета. Специјалци РОСУ у три колоне и наоружани дугим цевима ухапсили су јутрос најмање 6 Срба, припадника косовске полиције, а потом је стигла вест да је досад ухапшено 13 Срба.

Сва дешавања са седнице можете пратити у нашем ливе блогу:

10.45 — Председник започео обраћање.

Желим да вас обавестим да је јутрос у 5.55 минута кренула акција јединица ФИТ и ЊСО, који су до скоро биле јединице РОСУ, ФИТ су друге специјалне јединице. Упали су на територију севера КиМ са 73 возила и још 50 возила чега у јужној Митровици и још 15 чека даље.

До сада имамо потврђено хапшење 23 лица српске националности, на територији три општине: Косовска Митровица, Лепосавић и Зубин Поток.

Реч о припадницима полицијских снага, управо каква су сазнања била и пре 15 дана када смо алармирали међународну јавност.

Стање је јако тешко, ненаоружани Срби се супротстављају припадницима ОВК одевених у полицијске униформе. До сукоба је дошло у месту Вараге, у клисури. Ту су три барикаде албански специјалци пробили.

Желим да знате да Срби нису располагали оружјем, имамо доказе и снимке где Албанци пуцају изнад глава Срба који протестују.

У овом тренутку је буквално у току премлаћивање Срба код техничке школе, упали у куће, када упадну и не пронађу кога су хтели да ухапсе, све по кући ломе, на најбахатији могући начин показују колико су снажни и моћни.

До сада нема погинулих, наравно Албанци ће за повреде неком каменицом рећи да су рањени. Догодило се то да су пуцали на људе, јер су их младићи српске националности гађали каменицама. Желим да вас упознам са тим шта смо предузели и шта ћемо предузети.

Ступили смо у контакт са људима из ЕУ, упознали смо их са ситуацијом и по ко зна који пут рекли да све што смо договорили у Бриселу, тицало се не уласка на север оних који немају шта тамо да траже. Рекли су да је то полицијска акција против криминала и колупције. Цео смисао овог упада на север, као што сам и раније говорио, јесте да се заплаши наш народ на КиМ. И наш народ је узнемиренији него икада.

Разговарали смо са представницима нашег народа, људи су, стари вукови, људи који су научени на борбу и у немогућим условима. По први пут сам осетио, не могу рећи дозу страха, али високе узнемирености и бојазности да овакве акције могу да се наставе.

Пре него вас упознам са разговором који смо обавили, постоји информација која није потврђена, да је претучен и приведен руски држављанин Михаил Красношченков, претукли су га и привели да би се додворили онима који су акцију оддобрили.

Било је важно да се крене против Срба на северу, једини доказ су биле изјаве српских политичара који се лажно представљају да су са КиМ.

Замислите сва лица која хапсе на северу Косова, у дирекцији косовске полиције, убедљиво најбољи резултати,албанска дирекција из Приштине се хвали тиме да је најбоље стање, да је најмања стопа криминалитета на северу КиМ. Звучи чудно због страних медија и Срба који покушавају да униште и разоре то.

Само се нечасни Срби плаше реакције свога народа!

Од НАТО-а смо добили обавештење да се не мешају у то. Иако су трупе КФОРа покушале да умире ситуацију, али су их вратили, јер се не мешају у те ствари.

НАТО је саопштио да је то борба против корупције и криминала, подржавају независну државу Косово и то је то. Од представника ЕУ чули смо апсолутно исто и позивали су нас да се умиримо и да разумемо да је то борба против корупције. Не морам даље да причам и да дајем политичке оцене.

Предузели смо акције да сачувамо мир и стабилност по сваку цену, али нам је довољно јасно о каквом је овде лицемерју реч и јутрос у 6.29 минута као врховни командант оружаних снага наредио сам пуну борбену готовост наших јединица.

Ако дође до угрожавања поретка и живота, наша војска ће заштити наш народ. Свесни смо ужасних последица, али ћемо наставити да радимо на очувању мира и стабилности.

Нећемо да дозволимо нову Олују, било где где живе наши људи. Све полицијске јединице су у пуној приправности, нећемо ништа да кријемо. Хашим Тачи је јуче позвао Албанију на уједињење, то желе границу Велике Албаније на Копаонику, захваљујући и Србима који су им у томе помагали.

Мој одговор је да је неће бити на Копаонику. Нисам то јуче говорио због аплауза, јер знам да ће ме сви јунаци који су ме оптуживали за издају, знам да ће од једном да постану главни миротворци и да објашњавају како би они то много паметније урадили. Ми ћемо да се боримо да сачувамо мир и стабилност, и бићемо у потпуности спремни да у најкраћем року заштитимо наш народ.

10.55 — Србија ће победити и заштити народ!

11.00 — Завршено обраћање председника!



Еспресо, Курир

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »