Вучић: Рамбује 2 би нас довео у немогућу ситуацију

Председник Александар Вучић рекао је да је скептичан према идеји организовања „Рамбујеа 2“ или неке велике мировне конференције на којој би се решавало косовско питање, јер би такав скуп Србију довео у немогућу позицију.

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

„Плашим се да би нам на том скупу иза затворених врата било понуђено веома мало и недовољно, као и да ни на који начин нећемо моћи да кажемо да не испуњава најниже захтеве српске стране“, рекао је Вучић у Скупштини Србије.

Он је додао да говори из искуства разговора са представницима ЕУ и других западних земаља.

Вучић је рекао да би такав скуп окупио више различитих западних сила, те истакао да њих, сем независности Косова, највише интересује како да се осигура интегритет БиХ, те да им је зато важно да се, али и на који начин, заврши ситуација око КиМ.

„Зато неће да дају готово ништа, а размишљају о томе шта Србија може да ’прогута‘. Од немачке канцеларке Ангеле Меркел сам у Давосу, пред 20 људи, када сам молио, добио одговор да разуме шта говорим, али да не може да прихвати оно што тражим, јер нема шта као алтернативу да понуди. То су речи најмоћније жене у Европи“, пренео је он.

Председник је нагласио да су преговори са Албанцима у ћорсокаку, јер приштинска администрација ниједног секунда није желела ниједан компромис.

Додаје да је Приштини једини циљ да се призна Косово на целој територији и да нису спремни на суштински компромис.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »